Herendi Porcelán étkészlet a hercegi esküvőre

Londonban átadta a brit hercegi párnak a Magyar Köztársaság hivatalos esküvői ajándékát Csák János nagykövet.herendi_porcelan_gyor_kiralyi_eskuvo_06

 A rendkívül különleges, személyre szóló ajándék a Herendi Porcelánmanufaktúra mestereinek keze munkáját dicséri. Schmitt Pál köztársasági elnök ifjú párhoz írt üdvözlő levelében kiemelte: a Herendi étkészlet az egész magyar nemzet ajándéka, hiszen a Herendi Porcelán a magyar kulturális örökség rendkívül fontos része, mely egyben igazi Hungarikum is.

A hivatalos ajándékátadó ünnepséget megtisztelte jelenlétével Sir David William Brewer, London város királyi megbízottja,  (volt főpolgármester) is.

Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére készült Royal Garden minta a Herendi Porcelánmanufaktúra legismertebb mintájának, az idei évben 160. születésnapját ünneplő Viktória mintának modernkori változata. A sokak által ismert klasszikus herendi minta motívumaiból merítkező új dekoráció a hideg és meleg, pasztell színek egyedi játékával értelmezi újjá a nagy múltú előd lepkéit, bazsarózsáit, így az a tradicionális jegyek megőrzése mellett lesz egyszerre mai és divatos.

A negyvenöt darabból álló egyedi étkészlet további különlegessége, hogy minden egyes darabjának aljára az esküvő dátuma is felkerült, ezzel állítva emléket talán az „Évszázad eseményének”.

A Herendi Porcelán amúgy nagy népszerűségnek örvend a brit királyi család körében. Köztük volt Diana hercegnő is, aki 1989-ben egy Londonban rendezett Herendi kiállítás megnyitóján is részt vett.

 

herendi_porcelan_gyor_kiralyi_eskuvo_10
herendi_porcelan_gyor_kiralyi_eskuvo_07
herendi_porcelan_gyor_kiralyi_eskuvo_06

herendi_porcelan_gyor_kiralyi_eskuvo_05

herendi_porcelan_gyor_kiralyi_eskuvo_04
herendi_porcelan_gyor_kiralyi_eskuvo_03