Különleges szolgáltatások

Feliratozás

A porcelán örök anyag. Kis odafigyeléssel hosszan, nagyon hosszan lehet otthonunk éke. Generációkon át akár. Így valóban különleges lehetőség, egy örök emlék a feliratozás lehetősége. A feliratok - a nálunk meghonosodott szokásjog alapján - a tárgyak aljára kerülnek, bármely színnel - akár arannyal is -, a betűk típusát pedig az adott lehetőségekből kiválasztva készítjük el.

A feliratot a megrendelő kérése szerint helyezzük el, ha nincs különleges kívánság, a kivitelt természetesen megtervezzük. A feliratozás a már kész - üzletekben kapható - termékekre, utólagosan is ráhelyezhető. Így konkrét alkalmakra is egyedi lehetőséget, exkluzív (duplán is) ajándékot jelent.

Monogramozás

Herend lehetőséget biztosít monogramozásra is, bár nem annyira szabadon, mint a feliratozás esetében. Monogramozásunk alapelve, hogy a monogram egy meglévő Herendi-minta kiegészítése legyen. (Például: OR és színei esetében a tulipán helyére, Apponyi vagy Rothschild-mintánál a kis szórt motívum vagy kis virág helyére.) Ajánlott, hogy a monogram a tányérok zászlójára kerüljön.

 

Címer

Nálunk valóban egyedi termékek készülnek, ám ha ezek közül is kiemelkedőt kíván, kívánságát teljesítjük. A címer festése során hasonlóak az eljárási szabályok, mint a monogramozásnál.

 

Portrék

Picasso szerint: „Vannak festők, akik a Napot sárga folttá alakítják át. És vannak mások, akik Nappá alakítanak át egy sárga foltot.”. Herend hasonlót kínál: mesterfestőink porcelánra adaptálják az Ön arcképét vagy az Önnek különleges személyét. Lehet-e, létezhet-e különlegesebb, időtállóbb kuriózum, mint megörökíteni valakit Herendi porcelánon?!

A portrék tányérokon, tálakon vagy a vázák tükrében helyezhetők el. A Manufaktúra már a 19. század óta készít híres emberek portréival díszített porcelánokat.